BRACKETS / SLOTJESBEUGEL
Een vaste beugel, ook wel slotjesbeugel, bracketbeugel of blokjesbeugel genoemd, zet je tanden en kiezen afzonderlijk van elkaar recht. Na deze beugelbehandeling staan je tanden en kiezen netjes op een rij en dit is niet alleen mooi, maar ook belangrijk voor je gezondheid. Want met een regelmatig gebit kan je beter bijten, kauwen en praten. Tanden en kiezen die goed op en in elkaar passen zijn bovendien makkelijker te onderhouden.

De vaste beugel bestaat uit slotjes (brackets) en speciaal voorgevormde draden. Soms worden er op de eerste grote kiezen, banden of ringetjes met slotjes in plaats van brackets geplaatst.

Het bracketslot en het draad zorgen ervoor dat de tanden en kiezen op de goede plaats worden geduwd en in de juiste positie worden gebracht. Na vier tot acht weken is de draad uitgewerkt, je krijg dan een andere, dikkere draad. Dit wordt telkens gedaan totdat de maximale dikte van de draden bereikt is. Soms maken we gebruik van elastiekjes. Dit doen we wanneer de tanden en kiezen van de boven en onderkaak beter op en in elkaar moeten gaan passen.

 

INVISALIGN ONZICHTBARE BEUGEL
Een stralende lach. Kies voor een Invisalign beugel! Met de onzichtbare beugel Invisalign zal bijna niemand zal zien dat jij je tanden recht laat zetten. De Invisalign behandeling bestaat uit een reeks uitneembare, transparante hoesjes (aligners) die speciaal voor jouw gebit op maat worden gemaakt. Iedere week wordt de aligner vervangen door een nieuw ‘hoesje’ dat net iets verschilt van de vorige. Zo worden je tanden en kiezen stapje voor stapje naar de juiste positie bewogen. Comfortabel, gemakkelijk en snel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gemakkelijk en comfortabel
Een Invisalign-behandeling past gemakkelijk in uw dagelijks leven. De aligners zijn doorzichtig en vallen helemaal niet op wanneeru ze draagt. Er zijn geen metalen slotjes of draden, dus u hebt geen last van mogelijke mondirritaties. De aligners zijn comfortabel om dragen en worden uitgenomen om te eten, te drinken of de tanden te poetsen en te flossen. Bij een belangrijke afspraak, kunt u ze desgewenst voor een korte tijd uitnemen. Tijdens het eten, drinken of tandenpoetsen hoeft de aligner niet gedragen te worden. Invisalign is zo onopvallend dat je haast zelf zou vergeten dat je tanden recht worden gezet. Invisalign geeft je zonder gedoe een stralend gebit.

Meer informatie en gebruikerservaringen vindt u op de website van Invisalign.

Wilt u een afspraak maken of advies over de mogelijkheden voor uw persoonlijke situatie? Neem dan contact met ons op.