Angs voor pijn
Angst voor de tandarts is voor vele patiënten een begrip. Of dit nu komt door een nare ervaring, met een pijnlijke behandeling in het verleden of een schaamtegevoel over de staat van het gebit, u bent niet de enige! Wij begrijpen u en maken dit dagelijks mee! Het geluid van de boor, vreemde geuren, geen controle over wat er gebeurt…. Deze associaties van een tandartsbezoek maakt mensen vaak bang. Bang zijn bij de tandarts is niet ongewoon. Ongeveer tachtig procent van de mensen is min of meer angstig bij tandarts. We zijn bekend met dergelijke problemen en kunnen veel doen om u wat minder angstig te laten zijn. Onze tandartsen en assistentes doen hun uiterste best om uw angst zoveel mogelijk weg te nemen.

Dit doen we alsvolgt:

  • We nemen voldoende tijd voor elke patiënt.
  • We zorgen voor een rustige en warme ontvangst.
  • Wij proberen evt. wachttijden zo minimaal mogelijk te maken zodat u niet lang hoeft te piekeren in de wachtkamer.
  • Indien u het prettig vindt, mag u gerust naar uw eigen muziek luisteren middels een hoofdtelefoon.
  • Er wordt goed geluisterd naar en gesproken over uw wensen en deze worden gerespecteerd.
  • Indien voor u een behandelplan wordt opgesteld, zal datgene in overleg met u worden uitgevoerd, maar dit wordt vooraf gegaan na alles eerst van tevoren goed en helder te hebben uitgelegd, zodat u weet wat er gaat gebeuren.

De behandeling:
Alle tandheelkundige behandelingen kunnen tegenwoordig vrijwel pijnloos. Als de tandarts iets moet doen wat pijnlijk kan zijn, zal hij in de meeste gevallen eerst voorstellen te verdoven. De verdoving bestaat uit een klein prikje, waarna je meestal geen pijn meer voelt. Voel je na de verdoving toch pijn, zeg het dan meteen. De tandarts kan dan nog een beetje extra verdoven. Vooraf kunt u met de tandarts afspreken dat u aangeeft wanneer hij even moet stoppen, bijvoorbeeld als u uw hand opsteekt. Indien u het prettig vindt mag u tijdens de behandeling gerust naar eigen muziek luisteren, dit kan voor sommige mensen kalmerend helpen.